En İyi Seo Firması

En iyi seo firması
SEO hizmeti almak için pek çok kişi ve kurum mevcut. Peki siz hangi firmayı nasıl seçeceğinizi nasıl bileceksiniz? Eğer SEO hakkında çok fazla bilginiz yoksa buna karar vermeniz çok kolay olmayacak.

Size pek çok firma biz en iyiyiz, süper yaparız çıkartırız filan bir sürü dökecek. Pek çoğu size doğru dürüst bir referans bile sunamayacak, sunanlarınki ise işi bilenlerin pekçoğunu tatmin etmeyecek basit işler olacak. Daha önce iyi işler yapmış olsalar bile size ne şekilde bir katkı sağlayacağını da denemeden bilemeyeceksiniz.

En İyi SEO Firması

"En iyi SEO firması" sözünü unutun ve "en iyi SEO anlaşması" kelimelerine odaklanın. Google sıralaması bazen oldukça dalgalanabilmektedir. İyi bir SEO firması bile bazen başarısız olabilir ama işini iyi yaptıysa hedef kelime sıralamada direk başarılı olamasa da genel olarak aramalarda konumunuz iyileşme gösterecektir. Bunun için bir SEO hizmeti alırken mutlaka ne alacağınızı bilmelisiniz.

Peki ne alabilirsiniz?

1) Garantili SEO hizmeti

SEO'da hiçbir zaman garanti diye birşey yoktur, bunu söylerim ama genel bir başarı vardır bunun için kaliteli bir SEO firması ya da SEO uzmanı sizi ilk sayfaya çıkartabilirim ya da ilk 5 sıraya sokabilirim gibi bir hizmet garantisi verebilir. Hedefe yakın olması durumunda çalışmayı uzatması ya da hepten başarısız olması durumunda para iadesi üzerine anlaşma sağlanabilir. Tabi bu her kelime için yapılamaz çünkü bazı kelimelerde iyi bir sıralama etmek için uzunca bir süre geçmesi gerekebilir.

2)SEO paketi

SEO paketi içinde alınacak  backlinkler, sosyal imlemeler, tanıtım yazıları, makale ve içerik üretimleri vb..gibi yapılacak işler üzerine anlaşılabilir. Tabi backlink alınacak ve tanııtm yazıları yazılacak sitelerin pagerank ve alexa değerleri belli olmalıdır. Üstelik bu işleri için farklı SEO firmaları ve uzmanlarından fiyat isteyerek karşılaştırma şansınız da olur. Aynı işi kim kaça yapıyor bir buna bakarsınız bir de daha önce yaptıkları işlere bu şekilde karar vermeniz de kolay olabilir.

3)SEO ucuz değildir!

SEO ucuz bir hizmet değildir öncelikle bunu bilin. Karlıdır ama ucuz değildir! Sertifikalı bir Google Partners üyesi olarak söyleyebilirim ki uzun vadede şüphesiz ki Adwords'ten daha karlıdır. Ama iyi bir kelime 1 aylık reklam fiyatına ilk sayfaya gelebileceğinizi sanmayın!
Bazı kelimeler için bir miktar ucuz olabilir ama telefonla sizi arayarak 20-40 kelime için 196 TL alıp sizi bu kelimelerde ilk sayfaya çıkartıyoruz diyen dolandırıcılara da inanmayın.

En iyi seo firmasını boşverin ve ne alacağınızı bilin! En iyi hizmeti kabul edilebilir fiyatlara alın. Hatta istediğiniz çok zor bir kelimeyse ve SEO ücretide çok ciddi maaliyetlerde ise SEO'dan vazgeçerek Adwords'e yönelmek bile tercih edilebilir.

Yorumlar