Adfly Reklamları Kaldırma

Adfly reklamları
Adfly reklamları bazı sitelerde bir şeyi görüntülemek/indirmek için bir linke tıkladığınızda karşınıza çıkan ve 5 saniye süre ile görüntülemek zorunda kaldığınız reklam içeren yönlendirme sayfasıdır.

Bu reklam genelde bulunduğunuz siteden kaynaklıdır ve bu çok fazla değil çünkü karşınıza her zaman çıkmaz. Ama sürekli olarak hergün bir yerlerde karşınıza çıkıyorsa bir şekilde ufak bir hileye maruz kalmış olabilirsiniz.

Bazı akıllı arkadaşlar Adfly reklam kodunu bir programa iliştirerek siz webde normal gezinirken reklamsız bir sitede bile olsanız karşınıza Adfly reklamının çıkmasını sağlayan bir hile uyguluyor. Bu ise sonn derece rahatsız edici bir hal alıyor.

Bu hilenin kaynağı bilgisayarınıza yükeldiğiniz bir program ya da tarayıcınıza eklediğiniz bir eklenti olabilir.

Benim de garip bir şekilde karşıma çıkan bu uyuz reklam son olarak az önce bir daha çıkınca fareyi tıkladığım yerin üzerine tekrar getirdim ve yönelndirdiği linki kontrol ettim. fbplus.co sitesi üzerinden Adfly reklam sayfasına yönlendirdiğini gördüm. Fbplus.co ise Facebook'ta sayfayı beğenmeye davet ederken arkadaşlarınızı topluca seçmeye yarayan bir tarayıcı eklentisinin sitesi. Facebook Auto Select eklentisini pasif hale getirdim ve sorunun şimdi düzeleceğini zanndiyorum.

Sizin de karşınıza normalden fazla bir şekilde Adfly reklamları çıkıyorsa daha önce eklediğiniz tarayıcı eklentileri ya da programlardan şüphelenmeniz gerekir.

Yorumlar