Sosyal Medya Araçları



Sosyal medya araçları

Sosyal medya yaygınlaştıkça, sektörün yapması gereken iş yükü de artıyor. Bu noktada çeşitli sosyal medya araçları işimizi epey kolaylaştıracaktır. Aşağıda sizler için en çok kullanılan sosyal medya araçlarını derledik.
Radian 6 : Kurumsal hesaplarınızdan sosyal medyada yaptığınız paylaşımları dinlemenizi, ölçümlendirmenizi, ilişki kurmanızı ve keşfetmenizi sağlayacak oldukça kullanışlı ve faydalı bir araçtır.
Addictomatik : Kolay bir şekilde tek bir yerden Google, YouTube, blog servisleri (Wordpress, Blogger, Tumblr vb.) , Yahoo, Digg, Flickr, Delicious, Technorati, Ask.com gibi yaklaşık olarak 24 popüler serviste arama yapmanızı sağlayan bir web aracı. Arama yaptığınızda aradığınız konu hakkında en güncel kaynağı oluşturmuş oluyorsunuz.
Social Mention : Sosyal medya arama motoru denilebilir. Bu araç ile bloglar, yorumlar, yer imleri, etkinlikler, haberler, videolar ve mikro bloglama servisleri gibi sosyal medya kullanıcılarının oluşturduğu içerikler arasında arama yapabilirsiniz.
Steprep : Google Alerts ile sorgu veya konu seçimine göre web, haber vb. konular ile ilgili en güncel sonuçları e-posta olarak sunar. Steprep sitesine bir Google hesabı ile üye olarak, şirketinizin ya da topluluğunuzun internetteki itibarı ile ilgili anlık değişiklikleri kontrol edebilirsiniz.
Twazzup : Twitter'ı izleyen bir programdır. Seçilen anahtar kelimeleri bir tweette mention edilmiş halde sunar. Ayrıca bağlantı popülerliği bulutu ve kullanıcı sayısı şeklinde kategorize eder. Gerçek zamanlı olarak, özet, topluluk, haberler, en çok tıklanan linkler ve Twitter akışını resmeden kullanışlı bir sitedir.
Sysomos : Sysomos, tüm sosyal medya iletişimlerine anlık ve sınırsız erişim sağlayarak sosyal medya üzerinden bilgi toplanmasına imkan veriyor. Bu sayede kolay ve hızlı bir şekilde sosyal medyada neler olduğunu, neden olduğunu ve kimler tarafından yönlendirildiğini belirleyebiliyorsunuz. Sysomos aynı zamanda sosyal medyada yapılan paylaşımların yapısını inceleyerek yorumların değerlendirmesini (olumlu/olumsuz), kullanıcının cinsiyet, yaş ve lokasyon bilgilerini sunabilmektedir.
Hootsuite : Başta Facebook ve Twitter olmak üzere sosyal medya takibi ve yönetimi yapmak için verimli bir web aplikasyonu. İşletmelere sosyal medya tanıtım, takip işinde yardım etmek ve verimliliklerini maksimize etmek için faydalı olabilecek, birinci sınıf bir sosyal medya takip aracıdır.
Beevolve : Sosyal medya ve internet üzerinde araştırmalara yapabileceğiniz, kullanımı oldukça kolay, kapsamlı bir sosyal medya aracıdır. Şirket olarak zaman zaman çeşitli analizleri de kullanıcılar ile paylaşıyorlar.
How Sociable : Sosyal medyayı ölçümleyen pratik bir web sitesidir. En popüler sosyal medya sitelerinde, markanızın ne kadar göründüğünü ölçümlüyor. Markanın sosyal medyadaki durumuna göre, günlük görünürlük skorunu veriyor.
Buzzlogic : Daha güçlü, etkili ilişkiler kurmak ve rakip ürünleri izlemek için yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Tüm sosyal pazarlamacıların denemesi gereken patentli bir programdır.
Seesmic : Yazılımı sayesinde Twitter ve Facebook sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarınıza hızlıca ulaşmak ve bu hesaplarınızı takip edebileceğiniz bir yazılım. Bunların dışında, markanızın sosyal medya yönetiminde kullanabileceğini pek çok özelliği de bulunmaktadır.
PostRank : Bu servis aracılığı ile Web sitesi sahipleri, ziyaretçilerinin, site içeriği ile, gerek site üzerinde gerekse de site dışında çeşitli sosyal medya kanalları üzerinde ne şekilde etkileşim kurabildiklerini görebiliyor ve bunun site trafiğine olan etkilerini analiz edebiliyorlar. PostRank, Google tarafından satın alındı.
SocialSeek : En son haberleri, tweetleri, videoları, fotoğrafları ve daha fazlasını tek bir yerde görebilmenizi sağlayan, kullanışlı bir sosyal medya aracıdır.
Bu yazı sosyal medya haber blogu olan Sosyalmedyal.com'un izni ile http://sosyalmedyal.com/sosyal-medya-araclari/  adresinden alınmıştır. 

Yorumlar