Pinterest Nedir ?

Pinterest nedir ve nasıl kullanılır
Pinterest nedir ?
Pinterest kısaca ifade etmek gerekirse bir resim imleme sitesidir. (Artık video da pinlenebiliyor) Nasıl sevdiğiniz paylaşımları Digg, Stumbleupon, Reddit gibi siteler aracılığı ile imliyorsak, Pinterest ile de beğendiğimiz, daha sonra görmek isteyebileceğimiz ya da başkalarının da görmesini istediğimiz resimleri imleyebiliyoruz.

Pinterest Nasıl Kullanılır ?

En sık kullanılan örneği ile yemek tarifleri toplamak isteyen biri değişik yemek bloglarında beğendiği tariflerin resimlerini pinleyerek pinterest duvarında bir resimli yemek tarifleri listesi oluşturabilir ya da değişik sitelerde hoşuna giden elbiseleri, etekleri ayrı bir duvar açıp pinleyerek kendine bir kıyafet listesi oluşturabilir. Böylece rastladığı bir yemek tarifi ya da elbise modeli elinin altında bulunmuş olur. Daha sonra "Ben bunu hangi sitede görmüştüm ya..." diye aranıp, durmaz.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama en çok bu ikisi için kullanılıyor. Bookmarking ile sınırlı değil tabi, isterseniz kendi bilgisayarınızdaki resmi de yükleyebiliyorsunuz. Fotoğrafçılar ve tasarımcılar için porfolio olarak kullanılmaya da müsait.

Kaynak : Pinterest nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Yorumlar