Aspiratör Montajında 65 cm Kuralı

Aspiratör ile ocak arasındaki mesafenin yakın olması durumunda yangın çıkma olasılığı oluşur bunu önlemek için aspiratörün ocaktan belirli bir yükseklikte olması gereklidir.

Ocak ile Davlumbaz Arası Mesafe Kaç CM Olmalı?
Bu 65 cm olarak hesaplanmıştır. Bu yüzden mesafenin 65 cm den az olduğu durumlarda montaj için gelen servis montajı yapmadan döner. Çünkü bu durumda taktığında yangın çıkması halinde sorumlu montajı yapan teknik servistir ve aspiratörün ve çıkan yangından doğan masrafların sorumlusu da o kabul edilir.

Eğer ocak ile aspiratör arasındaki yükseklik 65 den az olduğu zaman montajı başkasına yaptırıp takarsanız da garanti kapsamından çıkılmış olur. Cihazınızın bozulması durumunda servis konusunda sıkıntı yaşarsınız.

Bu yüzden yeni mutfak dolabı yaptıranlar dolap ölçüsünün bu 65 cm kuralına uygun şekilde kesilip yerleştirildiğinden mutlaka emin olmalıdır.

Ve aspiratör alırken nelere dikkat edilmelidir derseniz, bacalı olmasını ttercih etmenizde fayda var derim. Ve maddi durumunuz uygun ise aspiratör yerine davlumbaz tipi havalandırma tercih edebilirsiniz.

Yorumlar