Do Follow Nedir ?

Google sonuçları gösterimi pagerank sistemine göre yapılır ki siz "dofollow" un merak ediyorsanız, pagerank kavramını biliyorsunuz varsayıyorum.

Diğer sitelerden link alırsak pagerankimiz artar ve biz google sonuçlarında üst sıralara çıkarız. Fakat aldığımız son birkaç yıldır linklere verilen nofollow ve dofollow etiketleri bu bize verilen linkleri etkiliyor.

Eğer link için rel="nofollow" etiketi ile etiketlenirse aldığımız linkin pagerank değeri yoktur. Fakat "dofollow" etiketi varsa link pagerankimizi arttırır.

Eğer bir link bu iki etiket olmadan kurulursa otomatikmen "dofollow" olur. Siz burada peki o zaman "dofollow" etiketi eklemenin ne mantığı var diye merak edebilirisiniz. Fakat yarıyor.

Sitede yayınlanan linkler varsayılan olarak no follow ayarlıysa siz linke "dofollow" etiketi oygulayarak linke pagerank değeri katabilirsiniz. Mesela blogger bloglarının yazı içi linkleri varsayılan olarak nofollow diye biliyorum. Blogger da yayın yapanlar eğer linke backlink değeri katmak isterlerse bunu kullanabilirler.

Yorumlar