Blogger da Yazı İçine Adsense Eklemek

Yazıyı uzun uzun yazmak için uğraşmaya üşendim, eski arşivde arayasım hiç yok.. Yasin arkadaşımızın yazdığı yazıyı aynen aktarıyorum... İsterseniz orijinalini yazının altında verilen linkten okuyabilirsiniz.


Bloggerda yazı içine Google adsense reklamlarını eklemek istiyordum ama benim şablonumda biraz sorun çıktı maalesef. Neredeyse denemediğim yöntem kalmadı. Temam için en başarılı yöntemi sonunda buldum. Sizlere bir kaç farklı şekilde yazı içine adsense kodlarını nasıl entegre ederiz bunu anlatacağım.
Öncelikle blogger adsense kod çeviriciyi kullanmamız gerekiyor. Bu aracı kullarak adsense kodumuzu blogger html kodlarına uyumlu hale getiriyoruz. Çevirdiğimiz kodu kopyalıyoruz ve aşağıdaki yerleştirme adımlarını uyguluyoruz.

Sayfa Öğeleri>>>Html'yi düzenle widget şablonlarını genişlete tıklayıp temanızın kodlarında en son bulunan <data:post.body/> kodunu buluyoruz. Eğer adsense kodları yazınızın üst kısmında durmasını istiyorsanızın aşağıdaki adımları bu kodun hemen üstüne yapıştıracaksınız, eğer yazınızın alt kısmında adsense reklamlarını göstermek isyitorsanız bulduğumuz kodun hemen aşağısına aşağıdaki adımları uygulamanız gerekiyor.


1.Adsense kodununu yazınızın içinde sağ tarafta göstermek istiyorsanız <data:post.body/> kodunun hemen üstüne veya hemen altına aşağıdaki kodları yapıştırmanız yeterli.

<div style='float: right;'>
ADSENSE KODUNUZ
</div>



2.Adsense kodununu yazınızın içinde sol tarafta göstermek istiyorsanız <data:post.body/> kodunun hemen üstüne veya hemen altına aşağıdaki kodları yapıştırmanız yeterli.

<div style='float: left;'>
ADSENSE KODUNUZ
</div>



3.Adsense kodununu yazınızla karışmasını istemiyorsanız <data:post.body/> kodunun hemen üstüne veya hemen altına aşağıdaki kodları yapıştırmanız yeterli.

<div style='float: center;'>
ADSENSE KODUNUZ
</div>


yazının orijinali

Yorumlar

  1. dostum yazın için teşekkürler. sitenden de görüldüğü gibi işe yarar bir yöntemden bahsetmişsin. fakat yaşadığım bir sorun var. bu bahsettiğin yöntemi uyguladığımda reklamım anasayfada, her kaydın altında devamını oku butonunun istünde, sağda ve solda görünüyor. yani demem o ki, reklam çok güzel yazının sağında solunda yada merkezinde görünüyor. fakat görünmemesi gereken yerde yani anasayfada görünüyor. sendeki gibi anasaydada görünmeyip de konu içine girildiği zaman görünmesini istiyorum. lütfen yardım edermisin ?

    YanıtlaSil
  2. sanırım halletmişsin.. bilmeyenler için de söyleyelim, anasayfada yazılarınızdan kısa bir paraf olup da buraya değil yazının direkt kendi sayfasına reklam koymak istiyorsanız
    sayfanızda çok büyük bir ihtimalle 2. bir POST.BODY kodu olacaktır ve siz işlemleri bu 2. kodu baz alarak yapmalısınız.

    YanıtlaSil
  3. dediğiniz gibi yaptım. bloglarımdan birinde oldu. ama diğerinde olmadı. sanırım şablonumdan kaynaklanıyor. olanda 3 tane post.body varken olmayanda 2 tane var ve eklediğimde eklediğim reklam hiçbir yerde görünmüyor.sağlık olsun. teşekkür ederim yardımınız için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder