RENAULT FLUENCE ZE - ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Dünyanın seri olarak üretilen ilk yüzde yüz elektrik motorlu otomobilleri olan Renault Fluence Z.E. ve Renault Kangoo Express Z.E.'nin tanıtımı için düzenlenen deneme sürüşü etkinliğinemedyamensupları ve ünlü isimler katıldı.

7 Nisan'da santralistanbul'da düzenlenen etkinlikte Beyazıt Öztürk ve Azra Akın, Fluence Z.E. ile çıktıklarıİstanbulsokaklarında sıra dışı bir sürüş deneyimi yaşadı.

Renault, dünyanın seri olarak üretilen ilk yüzde 100 elektrik motorlu Renault Z.E.otomobilserisinden Fluence Z.E. ve Kangoo Express Z.E.'yi, 7 ve 8 Nisan'da medya, cemiyet ve sanat dünyasından temsilciler ile buluşturuyor.

Renault'nun 7 Nisan 2011 tarihinde santralistanbul'da düzenlediği özel bir etkinlikte bir araya gelen medya mensupları ve ünlü isimler, Renault'nun elektrik motorlu Z.E. serisi Fluence Z.E. ve Kangoo Express Z.E. otomobilleriyle tanıştı.

İlk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın deneme sürüşü yaptığı Fluence Z.E. ve Kangoo Express Z.E. otomobillerle, aralarında Beyazıt Öztürk ve Azra Akın'ın da bulunduğu davetliler deneme sürüşü yaptı. Ünlü isimler, ilk kez kullandıkları elektrik motorlu otomobillerin sürüş performanslarını İstanbul sokaklarında denedi.

Renault'nun dört elektrikli otomobilden biri olan Fluence Z.E. ile sürüş yapan Beyazıt Öztürk, otomobille ilgili düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Fluence Z.E.'nin Türkiye'de üretilecek olması gurur veriyor. Umarım gerekli alt yapı tamamlanır da bu araçları bir an önce kullanmaya başlarız.” Öztürk, Fluence Z.E. ile yaşadığı sürüş deneyimi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Elektrikle çalışan ve karbondioksit salımı olmayan bir araç fikri zaten ilginç. Çok sessiz olması ve güçlü motoru her şeyi daha sıra dışı yapıyor. Tarif etmek güç, gerçekten kullanmak gerekir.”


Azra Akın ise, ilk kez denediği elektrik motorlu otomobille farklı bir deneyim yaşadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “O kadar sessiz bir sürüştü ki, çok keyif aldım. Fluence Z.E., sadeliği ve konforu ile beni çok etkiledi. Ayrıca elektrik motorlu olması dolayısıyla doğaya hiç zararlı gaz salımı yapmaması çok önemli. Daha yaşanılır bir dünya ve temiz bir trafik için hepimiz, bu tarz projeleri ve elektrik motorlu otomobil üretimini desteklemeliyiz.”
Elektrikli otomobil deneme sürüşü, ünlü isimlerin ve seçkin davetlilerin katılımıyla 8 Nisan 2011 tarihinde santralistanbul'da devam edecek.
Motor gürültüsüz, egzoz dumansız bir sürüş keyfi
Adını Zero Emission'dan alan (Sıfır Emisyon) Renault Z.E. Elektrik Motorlu Otomobil serisi; Fluence, Kangoo Express, Zoe Preview ve Twizy otomobillerden oluşuyor. Z.E. serisi yanmalı motor ve egzoz sistemine sahip olmaması dolayısıyla; motor gürültüsü, egzoz dumanı ve gürültüsünü ortadan kaldırarak, sessiz ve temiz bir trafiğin yaratılmasına öncülük ediyor. Sıfır emisyonlu, karbondioksit salımı yapmayan Renault Elektrik Motorlu Otomobiller, doğayı kirletmiyor ve çevreyi korumaya katkıda bulunuyor.
Fluence Z.E. Türkiye'de üretilecek, dünyaya ihraç edilecek
Renault, dünya lansmanını 2011'in ikinci yarısında yapacağı Fluence Z.E. otomobili Türkiye'de üretecek. Bir sedandan beklenen teknoloji, konfor ve performansa sahip Fluence Z.E., elektrikli motoru ve sessizliği ile otomobil sürüşüne yeni bir boyut kazandırıyor.
Üretimi Fransa'da yapılacak olan ve 2011 yılının sonunda Avrupa'da satışa sunulmaya başlanacak olan Kangoo Express Z.E ise sessiz performansının yanı sıra sıfır emisyon özelliği ile de ticari araç kullanıcılarının vazgeçilmez otomobili olmaya devam edecek.

kaynak: samanyoluhaber

Yorumlar