Mod Medyan Nedir


YGS sınavındaki cevap anahtarlarının şifreli olduğu iddiasından sonra "mod meydan" kavramı merak edilir oldu.

İstatistikte tekrar eden verilerle en çok tekrar sayısına sahip olan veri "mod" oluyor. Meydan ise neyin nesi anlamadım ki merak da etmiyorum.

Zaten asıl konuşulan şey bunların ne olduğu değil, sınavdan önce bu anahtar kelime grubunun arama hızında ufak bir artış meydana gelmesi. Bazıları bu google aramalarındaki sıradışı artış için kopya kanıtı diyor, ben ise başka birşey diyorum : komplo

Eğer YGS de gerçekten böyle bir kopya gerçekseydi bunu kopya çekecek olan adamlara "sınav cevaplarını mod - meydan kullanarak şifreliyoruz" diye haber vermezlerdi. Direk sayı sıralamasını anlatırlardı. Mod meydan'ın ne olduğunu sıradan bir insan internetten arayarak bile kavrayamıyor ki kavrasa bile şifre sistemini böyle gene çözmesi mümkün değil. Bu ösym'ye karşı bir komplodur !

Ben ortada ciddi anlamda bir komplo olduğunu düşünüyorum. Bu komplo söylemini başkaları da yaptı ama ben bu "mod meydan" arama artışını öğrenene kadar bir komplo olduğu inancında değildim. Fakat şimdi bunun böyle olduğunu düşünüyorum.

26 nisandaki arama trafiği artışının da belli kimseler tarafından planlı olarak yapıldığı düşüncesindeyim. Ama bu "arama trendleri" olayı komplocuların "kopya kanıtı" iddiasına karşın ben sadece "komplo kanıtı" olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar