Fizy.com Müzik Dinleme Sitesi

Fizy.com basit bir arayüze sahip müzik dinleme sitesidir. Youtube e yüklü kliplerin, şarkıların sadece müziklerini dinlemek isteyenler bu siteyi tercih etmişlerdir.

Ciddi denilebilecek bir popülariteye ulaşınca müyapa ödeme yapıp yoluna devam ederken daha sonra müyapla fiyat konusunda anlaşamamışlardır ve telif hakkı yüzünden kapatılmıştır. Tam da Mashable'da en iyi müzik keşfetme servisi ödülünü almasının arefesinde...

Daha sonra bunu bize sansür uyguluyolar, yasaklıyorlar şeklinde lanse etmişler ve bundan ciddi seviyede prim elde etmişlerdir. Arkalarına da ciddi bir destek bulabilmişlerdir.

Turkcell'de müzik alanında rakiplerinden geri kalmak istememesi ve günün kahramanı olmak için parayı bastırıp bu siteyi satın alarak akıllı ve karlı bir iş yapmıştır.

Müyap'a bir yıldız işareti koyuyorum, daha sonra bu canbaz kurum hakkında da birşeyler yazıcam. Büyük köpekbalıklarından nemalanıp onlara ses çıkarmazken, ufak tefek sitelerinin youtube'dan embedlediği videoları telif hakkını ihlal ediyorlar diye mahkemeye koştuğu kıçı kırık şeye..

Unutmadan belirtelim bu hafta arama trendlerinde tepelere çıktı fizzy ve blogumuza girebilme lütfunu da bu sayede elde etti zaten..

Yorumlar