GOOGLE ALERTS (UYARILAR)

Google Alert seçtiğiniz kelimelerle ilgili sonuçlardaki yenilikleri size bildiren bir hizmettir.

Bu bizim ne işimize yarar ? Bu sorunun cevabı oldukça basit. Güncel bir konu ile örnek verirsek (ki zaten güncellemeyle ilgili bir hizmet bu): Ergenekon terör örgütü (ETÖ) olayını ele alalım sürekli yeni gelişmeler meydana geliyor ve siz bunları sürekli takip etmek istiyorsunuz. O zaman Google Uyarılar (Alerts) hizmetini kullanarak, ETÖ ile ilgili gelişmeler olduğunda size iletilmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik gelişmelerin geleceği kanalları kısıtlayabilirsiniz. Mesela sadece haber gelişmelerini ya da yeni videolar size iletilebilir.

Bu hizmetin kullanımını yukarıdaki gibi sadece sınırlı bir tür olarak da düşünmeyin. Bu haber olur ya da ilgi alanınızla ilgili videolar ya da blog yazıları, bu sınırı sizin kullanabilme beceriniz belirler. Eğer verimli bir şekilde kullanırsanız bu hizmet çok işinize yarayacak ve size büyük vakit kazandıracaktır.

Şu anda bu hizmette gelişmeler için altı ayrı uyarı kanalı bulunuyor. Bunlar: Web, blog, video, haber, grup ve tümü.

Uyarılar size maille gelebildiği gibi bu hizmeti rss olarak da kullanabilmeniz mümkün. Aynı zamanda uyarıların sıklığını da siz belirleyebiliyorsunuz.

Bu hizmeti kullanmak isterseniz buraya tıklayın.

Yorumlar