BLOGGER

Blogger hizmeti, sizin güncel etkinlikler hakkındaki fikirlerinizi, günlük hayatınızdaki gelişmeleri veya herkesle tartışabilmek istediğiniz herhangi bir konuyu kolayca paylaşabilmenize yarayan bir hizmettir.

Blogger'ı kullanarak blogunuzu yalnızca birkaç kolay adımda oluşturabilirsiniz. Birkaç dakika içinde metin, fotoğraf, video ve daha fazlasını blogunuza göndermeye başlayabilirsiniz. İstediğiniz sıklıkta kayıt gönderebilirsiniz; ücretsizdir.

Kullanımı basit arayüzümüz yazı tiplerini değiştirmenize, metninizi kalın veya italik hale getirmenize, metin rengini ve hizalama düzenini ayarlamanıza ve daha fazla işlem gerçekleştirmenize olanak tanır. Her yeni blog kaydını oluştururken, Blogger yazım sürecinizi bölmeden bu kayıtları otomatik olarak kaydeder. Ayrıca kullanımı kolay bir yazım denetimi özelliğive kayıtlarınıza etiket eklemek için kolay bir yol bulunmaktadır. Aynı zamanda, Blogger kayıtlarınızın görünüşünü ve tarzını tamamen özelleştirmenizi sağlayan bir HTML editörü içermektedir.

Blogunuzu oluşturduğunuzda, Blog*Spot üzerinde ücretsiz olarak barındırabilirsiniz. Yalnızca kullanılabilir bir URL seçin ve artık başlamaya hazırsınız. Fikrinizi değiştirir ve daha sonra farklı bir URL kullanmak isterseniz bu değişikliği kolayca yapabilirsiniz. Blogger aynı zamanda bir özel etki alanı seçeneğini de içerir; example.com gibi bir etki alanı adına sahip olabilirsiniz ve biz de Blogger'ın en harika özelliklerini sizin için sağlamaya devam ederek blogunuzu o alan üzerinde barındırmaya devam ederiz.

Blogunuz için birçok şablon arasından seçim yapabilirsiniz, ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayan şablonu seçmeniz yeterlidir. Ayrıca, sezgisel sürükle ve bırak arayüzümüzü kullanarak blogunuzun tasarımını özelleştirebilirsiniz. Aynı zamanda slayt gösterileri, kullanıcı anketleri ve hatta AdSense reklamları gibi güçlü gadget'lar ekleyebilirsiniz. Blogunuzun yazı tipleri ve renklerini değiştirmek de kolaydır. Blogunuzun düzeni üzerinde daha etkin bir denetime sahip olmak istiyorsanız, HTML'yi Düzenle özelliğini de kullanabilirsiniz.

Kayıt editörü araç çubuğu üzerinde bulunan resim simgesini tıklayarak blog kaydınıza kolayca fotoğraf ekleyebilirsiniz. Ardından fotoğraflarınız, baskı siparişi verebileceğiniz ve fotoğraf albümleri düzenleyebileceğiniz ücretsiz Picasa Web Albümleri hesabınızda barındırılır. Kaydınıza video eklemek de çok kolaydır, başlamak için kayıt editörü araç çubuğu üzerinde bulunan film şeridi simgesini tıklamanız yeterlidir. Blogger üzerinden yüklenen videolar Google Video üzerinde barındırılır.

Düzeninize İzleyiciler gadget'ını ekleyerek okuyucularınızın blogunuzu izlemesini sağlayın. Bu gadget ile okuyucularınız blogunuzu Blogger Kumanda Panellerine ve Google Reader hesaplarına eklemek için "Bu Blogu İzle" bağlantısını tıklayabilirler. Ayrıca izleyiciniz olduklarını herkese duyurmak için blogunuza kendi resimlerini ve profillerini ekleyebilirler.

Okuyucular, anında kullanışlı geri bildirim sağlamak amacıyla tüm blog kayıtlarınıza kolayca yorum yapabilirler. Yorumlarını, pop-up pencere ile kayıtların hemen altına veya ayrı bir sayfaya yazabilirler. Ayrıca, okuyucularınızın yalnızca tek bir tıklamayla hızla geri bildirim sağlamaları için Tepkiler öğesini kullanabilirsiniz.

Okuyucularınız blogunuzun içerik takiplerine abone olmayı seçebilir, bu şekilde yeni bir blog kaydı yayınladığınız zaman bildirim alırlar. Ayrıca, blogunuzun içerik takipleri üzerinde paylaşılanları özelleştirebilir ve blogunuzu yeni kayıtları otomatik olarak belirli e-posta adreslerine veya posta listelerine gönderecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Gmail, iGoogle, orkut, vb. uygulamalara erişebilmenize olanak tanıyan Google Hesabınızı kullanarak Blogger'da oturum açabildiğiniz için — hatırlamanız gereken kullanıcı adı ve şifre sayısı bir tane azalır. Ayrıca, blogunuzun adresi web üzerinde sizin için tek bir dijital kimlik belirlemek üzere OpenID olarak kullanılabilir. Blogunuz kayıtlı Blogger kullanıcılarının yanı sıra OpenID kullanıcılarının yorumlarını da kabul edebildiği için, tüm okuyucularınızın geribildirimde bulunması ve sohbetlerinize katılması daha kolay olacaktır.

Blogger şu anda İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Felemenkçe, Portekizce, Çince, Japonca ve Korece dahil 41 dilde mevcuttur. Arapça, İbranice ve Farsça dillerinde konuşanlar Blogger'ı Sağdan Sola görüntüleme ve biçimlendirme özelliklerini kullanabilir. Ayrıca, beş Hint dili için harf çevirisi özelliği bulunmaktadır.

Blogger, blogunuza kayıt göndermeniz için birçok ek yol sunar. Blogunuza cep telefonunuz veya gizli bir Mail-to-Blogger e-posta adresi üzerinden kayıt gönderebilirsiniz. Veya kayıtları doğrudan özel iGoogle ana sayfanızdan düzenlemek ve yayınlamak için Blogger Kayıt Gadget'ını kullanabilirsiniz. Bu seçeneklerle istediğiniz yerden, istediğiniz zaman kolaylıkla blogunuza kayıt gönderebilirsiniz.

Blogger ile, ekip blogu oluşturarak birden fazla blog kullanıcısının tek bir bloga katkıda bulunmasını sağlamak kolaydır. Hangi ekip üyelerinin yönetici yetkisine sahip olacağını ve hangilerinin sadece yazar olacağını siz belirlersiniz. Ayrıca, blogunuzu özel yapmayı ve kimlerin görüntüleyebileceğini sınırlamayı tercih edebilirsiniz. Böylece blogunuzun tüm kontrolü sizde olur.

Kayıt göndermeyi daha da kolay hale getirmek için, Blogger'a entegre edilebilen pek çok üçüncü taraf uygulaması arasından seçim yapabilirsiniz. Geliştiriciyseniz ve kendinize ait müthiş bir uygulama oluşturmak isterseniz, code.blogger.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.
Hemen başlamak için tıklayın.

Yorumlar